Hoe goed ken jij je collega’s?

Doe de quiz en maak kans op een lekker broodje van de Broodbode!

Een goede werkomgeving wordt niet alleen gekenmerkt door professionele prestaties, maar ook door collegialiteit. Collegialiteit speelt een essentiële rol in het creëren van een positieve en ondersteunende sfeer waarin we samen kunnen groeien en succes kunnen behalen. Hieronder lees je enkele tips hoe je collegialiteit op de werkvloer kunt bevorderen!

Teamgeest: Werk samen als een team en toon waardering voor elkaars inbreng. Moedig open communicatie en samenwerking aan, zodat iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt.

Positieve communicatie: Houd communicatie respectvol, eerlijk en constructief. Geef complimenten voor het goede werk van je collega’s en wees bereid om feedback te geven en te ontvangen.

Vier successen: Vier gezamenlijke successen en mijlpalen. Erken en waardeer de inspanningen en prestaties van het team.

Collegialiteit is een gedeelde verantwoordelijkheid en vereist inzet van ons allemaal. Laten we samenwerken, elkaar ondersteunen en bijdragen aan een positieve werkomgeving.

 

Ondersteuning: Bied ondersteuning aan je collega’s wanneer dat nodig is. Geef een helpende hand, deel kennis en ervaring, en wees bereid om elkaar te ondersteunen bij uitdagingen.

Empathie: Toon begrip en empathie voor de uitdagingen waarmee collega’s te maken kunnen hebben, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Dit creëert een ondersteunende omgeving.

Sociale interacties: Stimuleer informele interacties en teambuildingactiviteiten buiten het werk. Organiseer bijvoorbeeld teamuitjes om de banden te versterken en een gevoel van verbondenheid te creëren.

Waardeer diversiteit: Erken en waardeer de diversiteit aan achtergronden, ideeën en perspectieven in het team. Benut deze diversiteit om innovatie en creativiteit te stimuleren.

 

Hidden

Volgende stappen: installeer de Survey add-on

Voor dit formulier is de Gravity Forms Survey add-on vereist. Belangrijk: Verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Naam(Vereist)
Er waren drie collega's die eigenlijk niet met de helikopter durfden: Maarten, Gea en…
Wie drinkt er de meeste chocolademelk?
Wie werkt er het langst bij Henk Pen?
Hoe heet het zoontje van Luuk?
Wie rijdt er de meeste schades?
Wie heeft er mee gedaan met Lingo?
Wie kon niet slapen door het gesnurk van Mitchell in Düsseldorf?
En viel in de middag in slaap in de camper van Berry.
Wat doe je als Jeanet een kater heeft?