GASKEURING DUITSLAND

Zoals u misschien al heeft ondervonden wordt er in Duitsland sinds vorig jaar op de camping naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Deze certificering wordt uitgereikt door het “Deutscher Verband Flussiggas” Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden. De goedkeuring houdt in dat de gasinstallatie moet worden gekeurd volgens de G607 norm en dat er een logboek met een om de 2 jaar vernieuwde goedkeuringssticker aanwezig moet zijn. Dit is een zeer uitgebreide keuring en er wordt streng op gecontroleerd. Het heeft te maken met wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Ontstaat er een gas gerelateerde calamiteit en er is aantoonbaar geen goedkeuring aanwezig dan heeft de campingbeheerder een probleem. 

 

Ook kan er in andere Duits sprekende landen, zoals Oostenrijk en Zwitserland naar dit certificaat gevraagd worden. 

Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een keuring.

De keuring kan alleen op afspraak uitgevoerd worden en neemt vooral de eerste keer als er een nieuw logboek aangemaakt moet worden enige tijd in beslag. De kosten voor het aanmaken van een nieuw logboek en sticker zijn € 149,- incl. BTW.

Heeft u al een logboek volgens G607 (geel boekje) dan moet er twee jaarlijks een controle uitgevoerd worden. Deze controle kost € 95,- maar laat u deze controle uitvoeren in combinatie met een Bovag onderhoudsbeurt dan betaald u € 69,- incl. BTW. 

Na de controle ontvangt u een goedkeuringssticker en een aantekening in het logboek dat alles gecontroleerd is. Deze goedkeuring is 2 jaar geldig. 

 

verkoop