Lease a bike!

Op de fiets naar je werk

Voordelig op de fiets naar je werk

Voortaan kun je voordelig op een fiets van de zaak rijden. Of in andere woorden: tegen een vast laag bedrag per maand rijd je op een gloednieuwe stadsfiets, racefiets, e-bike of zelfs bakfiets. En wist je dat een fiets leasen tot wel 35% goedkoper is dan er eentje kopen? Dat komt door het fiscale voordeel.

Omdat de fiets goed is voor mens en milieu, omarmen wij ook het fietsplan. Samen met Lease a Bike bieden wij jou graag de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen. In dit bericht lees je precies hoe dat werkt en wat de spelregels zijn.

Waar kan ik uit kiezen?

Je kunt kiezen uit alle type fietsen. Van stadsfiets tot e-bike en van racefiets tot speed-pedelec. De minimumprijs van de leasefiets is € 499,00. De maximumprijs is € 7.500,00. Alle merken zijn mogelijk en je haalt je fiets af bij een lokale fietsenwinkels.

Wat kost de leasefiets mij?

Je moet alleen 7% bijtelling betalen, maar dit komt neer op een paar euro per maand, afhankelijk van de prijs van de fiets. Voor een periode van 36 maanden verlaag je tijdelijk je brutoloon om de fiets te betalen (“het bruto-netto voordeel”).

Waarom zou ik leasen?

Een fiets leasen is een stuk goedkoper dan er zelf eentje kopen. Gedurende de looptijd van het contract (36 maanden) geniet je van een fiscaal voordeel. Een optie is zelfs dat je de leasefiets na 36 maanden voor 20% van de nieuwprijs kan kopen. Ook goed om te weten: elke leasefiets is voorzien van een service- en onderhoudspakket en volledig verzekerd.

Heeft een fiets leasen gevolgen voor mijn reiskostenvergoeding?

De onbelaste reiskostenvergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets, dit werkt als volgt. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heb je géén recht op de onbelaste reiskostenvergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat je met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV of andere fiets) reist, ontvang je wel de onbelaste reiskostenvergoeding. Indien je wel op de leasefiets komt en je ontvangt normaliter wel reiskostenvergoeding dien je dit door te geven aan je leidinggevende. Voor diegene die geen reiskostenvergoeding ontvangen is dit niet van toepassing.

Aanmelden

Ons doel is om zoveel mogelijk collega’s op de fiets te krijgen! Doe je mee?

Duurzame keuze

Wist je dat…

Fietsen naar je werk is beter voor het milieu. Één fiets bespaart evenveel CO2 als drie keer vliegen naar Parijs.