GASKEURING DUITSLAND

Zoals u misschien al heeft ondervonden wordt er in Duitsland sinds vorig jaar op de camping naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Deze certificering wordt uitgereikt door het “Deutscher Verband Flussiggas” Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden. De goedkeuring houdt in dat de gasinstallatie moet worden gekeurd volgens de G607 norm en dat er een logboek met een om de 2 jaar vernieuwde goedkeuringssticker aanwezig moet zijn. Dit is een zeer uitgebreide keuring en er wordt streng op gecontroleerd. Het heeft te maken met wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Ontstaat er een gas gerelateerde calamiteit en er is aantoonbaar geen goedkeuring aanwezig dan heeft de campingbeheerder een probleem. 

 

Ook kan er in andere Duits sprekende landen, zoals Oostenrijk en Zwitserland naar dit certificaat gevraagd worden. 

Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een keuring.

De keuring kan alleen op afspraak uitgevoerd worden en neemt vooral de eerste keer als er een nieuw logboek aangemaakt moet worden enige tijd in beslag. De kosten voor het aanmaken van een nieuw logboek en sticker zijn € 149,- incl. BTW.

Heeft u al een logboek volgens G607 (geel boekje) dan moet er twee jaarlijks een controle uitgevoerd worden. Deze controle kost € 95,- maar laat u deze controle uitvoeren in combinatie met een Bovag onderhoudsbeurt dan betaald u € 69,- incl. BTW. 

Na de controle ontvangt u een goedkeuringssticker en een aantekening in het logboek dat alles gecontroleerd is. Deze goedkeuring is 2 jaar geldig. 

 

Johan 25 jaar in dienst

HIEP HIEP HOERAA,
Wij hebben een jubilaris in ons midden en dat is een feestje waard!
Vandaag is onze monteur Johan 25 jaar in dienst.
Wij zijn hem dankbaar dat hij al 25 jaar een steentje bijdraagt bij Henk Pen.
Gisteravond hebben wij dit goed gevierd met ons team.
Nogmaals Hartelijk Gefeliciteerd Johan en Wilma!!

Dethleffs COCO, caravan van het jaar 2018

De Ultra lichtgewicht caravan van Dethleffs uitgeroepen tot ‘Caravan van het jaar 2018’.

Feest in huize Dethleffs: Op de „Kampeer- & Caravan Jaarbeurs“ in Utrecht is de nieuwste noviteit van Dethleffs COCO uitgeroepen tot ‚Caravan van het jaar 2018‘.

De ultra lichtgewichte winnaar is gekozen door een jury bestaande uit ervaren journalisten met kennis van de volledige caravan- en campermarkt én enkele KCK lezers. De jury heeft zijn beslissing gebaseerd op het feit dat Dethleffs met de CoCo erin geslaagd is een innovatief totaalconcept te creëren die gewichtsreducering en multifunctionaliteit gecombineerd heeft met een uitstekend, uitzonderlijk ontwerp.

De productie van CoCo staat gepland vanaf voorjaar 2018. In zeer korte tijd is de verbazingwekkende lichtgewicht van slechts 638 kg erin geslaagd de aandacht en zeer vele positieve reacties van Nederlandse lezers en experts naar zich toe te trekken. CoCo ultralicht, multifunctioneel en mooi van vorm: Dat is COCO, de caravan van de volgende generatie Dethleffs. Bij de ontwikkeling van de CoCo stonden drie belangrijke componenten centraal: het gewicht, functionaliteit en meervoudig gebruik en design.

De naam CoCo is afgeleid van de Engelse term ‘cocooning’ en ‘comely’ wat staat voor lekker vertrouwd, eigen maken, sierlijk, mooi, modern en aantrekkelijk en vertegenwoordigt het gevoel van ruimte die deze caravan het beste omschrijft:

kom thuis, voel je helemaal comfortabel binnen de 4 wanden van je eigen mobiele huis.

 

OPEN DEALER FESTIVAL WEINSBERG

VAN 1 TOT EN MET 16 SEPTEMBER IS HET WEER OPEN DEALER FESTIVAL.

De Knaus groep, waartoe ons merk WEINSBERG behoort, heeft mooie acties in deze periode!

 

Bij de campers hebben we een 2-tal mooie Fiat Pakketten met een voordeel oplopend tot € 1.200,-.

 

Ook de caravans worden niet vergeten:

Deze kunnen uitgerust worden met het “Let ’s Go Pakket”.

Dit pakket is ALL INCLUSIVE, daar zit zelfs een voortent bij.

Hierbij kan uw voordeel oplopen tot zelfs ruim € 3.300,-.

 

Laat u vrijblijvend informeren door ons verkoopteam.

NIEUWE 2018 MODELLEN OP DE BEURZEN.

Het seizoen 2017 loopt ten einde……tijd om u te informeren wat 2018 gaat brengen!

Wij zijn aanwezig op de volgende beurzen:

CARAVANSALON DUSSELDORF, VAN 26 AUGUSTUS T/M 3 SEPTEMBER.

DORDRECHT OPEN, VAN 2 SEPTEMBER T/M 10 SEPTEMBER.

JAARBEURS UTRECHT, VAN 11 OKTOBER T/M 15 OKTOBER.

 

Wij nodigen u uit om (samen met ons) al het moois voor het nieuwe jaar te bekijken!