Veelgestelde vragen over het verhuren van jouw camper

Heb je een vraag over het verhuren van jouw camper? Dat begrijpen we! Daarom vind je hieronder een lijst met veelgestelde vragen (FAQ’s) over het verhuren van jouw camper. Kijk of je vraag ertussen staat en klik op een vraag, of het pijltje, om het antwoord te bekijken.

Over Henk Pen particuliere verhuur

Waarom zou ik mijn camper via Henk Pen verhuren?

– Je behoudt de volledige controle over wanneer en aan wie je verhuurt.
– Wij regelen de betalingen, borg en controle op potentiële huurders, zodat jij zorgeloos kunt genieten van gegarandeerde betalingen.
– Wij helpen jou door het verhuurproces heen: met trainingen en begeleiding.
– Kwaliteit staat bij ons voorop: alleen campers met het Henk Pen Keurmerk mogen op ons verhuurplatform staan.

Wat levert het verhuren van mijn camper mij op?

Je kan zeker geld verdienen met het verhuren van jouw camper! Hoeveel dit zal zijn, hangt af van verschillende factoren zoals beschikbaarheid, type camper en periode. Wil je weten wat jouw camper ongeveer op kan leveren in de verhuur? Bereken dit dan eenvoudig met onze calculator.

Hoeveel kost het verhuren via Henk Pen?

Om jouw camper via Henk Pen te verhuren, zal eerst een kennismakingsgesprek worden ingepland om de camper te bekijken en eventueel een contract op te stellen. Om te adverteren op ons boekingsplatform, heb je het Henk Pen Keurmerk nodig. De kosten voor deze keuring bedragen €250,00. Daarnaast zijn er nog kosten voor het plaatsen van een advertentie: een abonnement op ons boekingsplatform is € 35,00 per maand. Daarnaast betaal je als verhuurder een commissie van 20%.

Welke verzekeringen zijn verplicht bij de verhuur van mijn camper?

Verhuur- en pechhulpverzekering zijn verplicht wanneer je je camper verhuurt. Je kunt deze verzekeringen afsluiten via Aveco, of via je eigen verzekeringsmaatschappij.

Aan welke eisen moet de camper voldoen?

De campers die via Henk Pen te huur worden aangeboden moeten aan de volgende eisen voldoen:
– De verhuurder moet uiteraard de eigenaar van de camper zijn.
– De camper is goed onderhouden en geschikt om veilig deel te nemen aan het verkeer.
– De camper is APK gekeurd en de APK is niet verlopen.
– De wegenbelasting is betaald.
– De camper is schoon.
– De camper is WA, WA + Beperkt Casco, of WA + Volledig Casco (All Risk) verzekerd.
– De camper beschikt over nationale of internationale pechhulp, tenzij er wordt aangegeven dat de reiziger zelf voor eventuele pechhulp moet zorgen;
– De camper beschikt over nationaal of internationaal vervangend vervoer. Tenzij er wordt aangegeven dat de reiziger zelf voor vervangend vervoer moet zorgen.

Hoe garanderen jullie de veiligheid voor mij als verhuurder?

Henk Pen garandeert voor jou veilig verhuren. De betalingen zijn beveiligd en lopen via Henk Pen (en een derdenrekening). Wij houden de borg vast en zorgen ervoor dat alles is betaald, voordat de huurder vertrekt. Daarnaast is er een actieve screening van de huurders door middel van verificaties. Het contact met de huurders is via e-mail of telefonisch. Als particuliere verhuurder kun jij met ons communiceren via berichten in de eigenaren-omgeving in het boekingsplatform.

Welke regelgeving moet ik overwegen voordat ik ga verhuren?

De algemene voorwaarden vormen de basis van de wetten en regels die voor jou van toepassing zijn.
 

Jouw eigen omgeving in het boekingsplatform

Een nieuw account activeren en de eigenarenomgeving

Je hebt van Henk Pen een e-mail ontvangen waarin je uitgenodigd wordt om je eigenaren-account te activeren. In deze e-mail staat een link waarmee je naar de eigenaren-omgeving wordt verwezen. Log je voor het eerst in, dan dien je eerst een wachtwoord aan te maken. Nadat je het wachtwoord hebt aangemaakt, word je naar het inlogscherm gestuurd. Hier kun je met je e-mailadres en zojuist gekozen wachtwoord inloggen. Heb je onze e-mail niet ontvangen? Controleer dan je ongewenste e-mail, of deze wellicht daarin terecht is gekomen.

Afrekeningen

Het is mogelijk om de afrekeningen in te zien die voor je voertuig gemaakt zijn. Er zijn verschillende filtermogelijkheden om zo de afrekeningen in te kunnen zien voor een bepaalde periode of met een bepaalde status.
Door te klikken op het Totaal krijg je een overzicht van:
– De datum en tijd waarop de afrekening gemaakt is;
– De status van de afrekening;
– De periode van de afrekening;
– De reservering(en) waarover de afrekening van toepassing is;
– De factuur van de verhuurafrekening.

Prijswijziging doorgeven

Om een prijswijzing aan te vragen dien je eerst het tabblad Prijslijst te openen. Hier kun je per week prijzen invoeren. Met de (in de blauwe kolom) prijsgenerator kun je in één keer alle prijzen voor meerdere weken tegelijk invoeren. Vergeet niet de prijslijst te bewaren! Je verzoek wordt dan ingediend bij Henk Pen. Lees hier meer.

Camperverhuur tijdelijk blokkeren

Ga je onderhoud laten uitvoeren aan je camper? Dan kun je jouw camper tijdelijk blokkeren voor de verhuur. Wanneer je bent ingelogd in de eigenarenportal, staat bij jouw camper de knop Beschikbaarheid weergegeven. Klik hierop om naar het scherm met het beschikbaarheidskalender te gaan.
– Klik in de agenda op de dag waarop je een geblokkeerde periode wilt toevoegen;
– Klik op Nieuwe geblokkeerde periode om een geblokkeerde periode aan te maken;
– Geef een start- en einddatum aan en geef de reden van blokkeren op. Klik vervolgens op Geblokkeerde periode opslaan;
– De geblokkeerde periode staat nu in de kalender. Deze periode kun je desgewenst bewerken of verwijderen door erop te klikken.
Lees hier meer.

Zelf reserveren

Wil je zelf met je camper op vakantie? Je kunt je camper voor eigen gebruik reserveren door te klikken op de knop Reserveren bij de camper. Je wordt dan geleid naar het reserveringsformulier waar je vervolgens de periode kunt selecteren waarvoor je wilt reserveren. Persoonlijke gegevens hoeven niet te worden ingevuld, deze zijn reeds bekend bij Henk Pen. Lees hier meer.

Beschikbaarheid inzien

Het is mogelijk om de beschikbaarheid in te zien van jouw camper. Wanneer je bent ingelogd, staat bij de camper de knop Beschikbaarheid weergegeven. Klik hierop om naar het scherm met de beschikbaarheidskalender te gaan. Op de beschikbaarheidskalender kun je zien:
welke periode(s) beschikbaar zijn;
welke periode(s) gereserveerd zijn;
welke periode(s) de camper voor onderhoud geblokkeerd is;
welke periode(s) de camper voor eigen gebruik is gereserveerd.
 
In de legenda wordt een toelichting gegeven over de verschillende gebruikte kleuren. Lees hier meer.

Verhuurstatistieken inzien

Het is mogelijk om de bezettingsstatistieken in te zien die op jouw camper van toepassing zijn. Hiermee kun je een vergelijking doen door op het vraagteken te gaan staan met de muis. Lees hier meer.

Reserveringen – Nieuwe reserveringen accepteren of afwijzen

Wanneer je een camper aanbiedt op ons boekingsplatform, kun je zelf reserveringen accepteren of afwijzen. Je ontvangt van elke nieuwe reservering een e-mail. Hierin kun je de reserveringsdetails inzien en de reservering accepteren of afwijzen. Bij het afwijzen van een reservering geef je de reden van de afwijzing op en klik je vervolgens op ‘Wijs deze reservering af!’. Wij zullen de afwijzing dan verder afwikkelen. Lees hier meer.

Reserveringen – Overzicht van reserveringen

Het is mogelijk om details van de reserveringen in te zien die voor jouw camper gemaakt zijn. Om hierin een overzicht van de verschillende stadia van een reservering te kunnen zoeken, zijn er filtermogelijkheden:
Op soort reservering:
– Standaard wordt er op alle reserveringen gefilterd;
– Geaccepteerde optie;
– Geannuleerd;
– Bevestigd;
– Optie;
– Afgewezen;
– Te controleren.
 
Voor een volledig overzicht kun je de reserveringen exporteren naar een .csv bestand. Lees hier meer.

Facturen – Overzicht van facturen

Het is mogelijk om de facturen in te zien die je ontvangen hebt van Henk Pen. Er zijn hiervoor verschillende filtermogelijkheden:
– Op periode;
– Of nulfacturen getoond moeten worden;
– Op factuur type (credit, meterstanden, eigenaar, periodiek, verhuurafrekening, taken);
– Per camper.
 
Een factuur kan de volgende status hebben:
– Openstaand;
De betaaldeadline van de factuur is nog niet verlopen; deze dient nog voldaan te worden, aan jou of door jou.

– Betaald;
De factuur is voldaan.

– Verlopen;
De betaaldeadline van de factuur is verlopen; je kunt deze factuur nog voldoen door deze te openen en een betaling te doen.

Om de betreffende factuur in te zien, klik je op het factuurnummer. Hier krijg je vervolgens het volgende inzichtelijk:
– De betaalstatus (bij te betalen facturen de mogelijkheid om de betaling te voldoen);
– De gegevens van de factuur (factuurdatum, periode van de factuur en het type factuur);
– De contactgegevens, dit zijn jouw gegevens;
– De inhoud van de factuur met omschrijving;
– De eventuele betaaldeadline;
– De mogelijkheid om de factuur te downloaden, of als PDF in te zien. Lees hier meer.

Receptieberichten – Communicatie met Henk Pen

Het is mogelijk om alle communicatie met Henk Pen via het eigenaren-portaal te doen. Je kunt berichten versturen en ontvangen in je eigen inbox. Wanneer er een reactie op je bericht geplaatst wordt, dan ontvang je deze reactie ook weer in je eigen inbox op je persoonlijke pagina. Dit wordt aangeduid met een rood ballonnetje.
Om een bericht aan te maken klik je de menubalk op Receptie berichten, kies hier vervolgens voor Nieuw.
 
Alle communicatie kun je terugvinden onder de verschillende tabbladen. Indien je een bepaald bericht niet snel kunt terugvinden kun je gebruik maken van de zoekvelden om zo te zoeken binnen het onderwerp of de tekst van het bericht. Indien je een bericht gelezen, verwerkt en afgehandeld hebt, kun je deze archiveren. Dit zorgt ervoor dat deze niet meer in je inbox terug komt. Uiteraard kun je deze weer terughalen in het tabblad Gearchiveerd. Lees hier meer.

Het beheren van jouw advertentie

Hoe kan ik mijn camper tijdelijk uit de verhuur halen zonder deze volledig te verwijderen?

Henk Pen kan de status van je camper voor verhuur aanpassen en je voertuig tijdelijk uit de verhuur halen. Dit betekent dat de camper tijdelijk niet beschikbaar zal zijn op het boekingsplatform, maar nog steeds in ons systeem blijft geregistreerd. Dit maakt het mogelijk om de camper, indien gewenst, snel weer beschikbaar te stellen voor verhuur. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoeveel huursom kan ik per dag voor mijn camper vragen?

Bij Henk Pen bepaal je zelf de huurtarieven. Wij kunnen je adviseren over de prijzen, gebaseerd op onze ervaringen en de vraag in de markt. Daarnaast spelen er andere aspecten een rol bij het bepalen van de prijs:
– het aantal slaapplaatsen;
– de leeftijd van de camper;
– het soort camper;
– locatie van de camper;
– of huisdieren zijn toegestaan.

Boekingen

Wat is een ingebruiknameformulier?

Het ingebruiknameformulier is een officieel document, waarin alle overeengekomen afspraken tussen de verhuurder en de huurder vóór vertrek worden vastgelegd. Beide partijen ondertekenen dit formulier, waarbij ieder een kopie ontvangt. Op dit formulier worden de persoonlijke gegevens van beide partijen, de bestaande schade aan het voertuig voor vertrek en kilometerstanden genoteerd. Bij terugkomst worden eventuele schades genoteerd en zullen beide partijen een handtekening zetten voor de afhandeling.

Hoe bereid ik mijn camper voor op vertrek?

De camper moet voorbereid worden voor de verhuur door:
– persoonlijke spullen eruit te halen;
– zorgen dat de inventaris compleet is (mits dit in de advertentie is aangeboden);
– rijklaar maken (zorg dat de camper technisch in orde is en in dezelfde staat verkeerd als toen het Henk Pen Keurmerk aan jouw camper werd toegekend);
– aftanken;
– controleren van binnenkant en buitenkant op mogelijke schades;
– maken van foto’s voor de overdracht.

Wat moet ik doen voordat ik mijn camper kan verhuren?

Voordat je jouw camper via ons platform mag verhuren, volg je een training van Henk Pen. Tijdens deze training word je klaargestoomd om zelf de innames en uitgiftes te verzorgen. Hierbij wordt er aandacht besteed aan de onderdelen die noodzakelijk zijn om uit te leggen, gebaseerd op onze ervaring en kennis. Verder leer je uitleg te geven over de camper. Dit gaat aan de hand van een checklist, zodat geen enkel onderdeel vergeten kan worden.

Wat moet ik doen als ik een probleem met een boeking niet zelf kan oplossen?

Indien je jezelf in een situatie bevindt waarin het niet mogelijk is om een kwestie rechtstreeks met de huurder op te lossen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Henk Pen Verhuur. Wij zijn beschikbaar en streven ernaar om je te ondersteunen en te bemiddelen bij het vinden van een geschikte oplossing.

Wat te doen wanneer de huurder tijdens zijn reis met een probleem wordt geconfronteerd?

Wanneer de huurder onderweg problemen ondervindt, is het raadzaam om het volgende te overwegen:
– Blijf in goed contact met de huurder terwijl hij nog onderweg is. Probeer in eerste instantie samen met de huurder het probleem op te lossen voordat je externe hulp inschakelt. Als er geen bevredigende oplossing wordt gevonden, kun je altijd contact opnemen met het team van Henk Pen Verhuur.
– Meld de kwestie aan de verzekering om pechhulp en eventueel vervangend vervoer te regelen.

Hoe wordt er gehandeld in het geval van een annulering door de huurder?

Wanneer een huurder een bevestigde reservering annuleert, zijn de annuleringsvoorwaarden, zoals beschreven in de algemene voorwaarden, van kracht. De huurder draagt de verantwoordelijkheid voor het aanvaarden van de annuleringskosten. De annuleringskosten worden aan jou als verhuurder overgemaakt.

Veiligheid

Waarom hebben jullie een kopie van mijn identiteitsbewijs nodig?

Voor een succesvolle uitbetaling is het noodzakelijk dat je bankrekening is geverifieerd. Dit betekent dat wij moeten kunnen verifiëren dat de financiële transacties daadwerkelijk worden ontvangen door de rechtmatige rekeninghouder. Daarom vragen we je om jezelf als rekeninghouder te identificeren door een kopie van je paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs te uploaden. Dit document is ook beschikbaar in de eigenaren-omgeving.

Schade en borg

Wat doe ik als er tijdens de verhuurperiode schade ontstaat aan mijn voertuig?

Indien er tijdens de huurperiode schade aan het voertuig ontstaat, is het van belang dat de huurder contact opneemt met de verhuurder. In het geval dat de huurder met pech langs de weg komt te staan, dient hij contact op te nemen met de pechhulpservice van de verzekering van de particuliere verhuurder.
 
Zodra het voertuig is geretourneerd, is het noodzakelijk om de volgende stappen te volgen:
– Voer een inspectie van het voertuig uit.
– Meld aan Henk Pen Verhuur dat de teruggave van de borg nog niet kan plaatsvinden.
– Verzamel alle relevante documenten met betrekking tot het incident, waaronder foto’s, het ingebruiknameformulier, en het eventuele schadeformulier.
– Vervolgens kun je de te verrekenen kosten in kaart brengen. Als nog niet alle kosten bekend zijn, dien je de huurder hierover te informeren en zo snel mogelijk een volledige factuur op te stellen.
Stuur het ingebruiknameformulier, foto’s van de schade en de factuur in een receptiebericht, via de eigenaren-omgeving, naar Henk Pen Verhuur.

Wat doe ik als ik een boete van de huurder ontvang?

Wanneer je een boete van een huurder ontvangt, is de boeking meestal al afgerond. We verzoeken je vriendelijk om de boete binnen de aangegeven termijn te betalen. Nadat je de boete hebt voldaan, stuur je een kopie van de boete naar de huurder. Indien je geen reactie ontvangt van de huurder, of de huurder weigert te betalen, neem dan contact op met Henk Pen Verhuur.

Algemene vragen

Welke voertuigdocumenten verstrek ik aan mijn huurders?

Zorg ervoor dat de groene kaart, het originele kentekenbewijs en het APK Keuringsbewijs altijd in de camper aanwezig zijn. In het buitenland kan er nog steeds om worden gevraagd.

Via welke kanalen kan ik Henk Pen Verhuur bereiken?

Henk Pen Verhuur is te bereiken via de volgende communicatiekanalen:
– Receptieberichten: Stuur ons een e-mail via receptieberichten in de eigenaren-omgeving.
– Telefoonnummer: Je kunt ons telefonisch bereiken op 053 – 4348528 van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 uur en 17:00 uur.
– Contactformulier: vul onderstaand contactformulier in. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons!
 

Ik heb mijn antwoord niet gevonden in bovenstaande lijst…

Stel je vraag aan ons via het contactformulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om je vraag te beantwoorden.

 

Naam