4 winterse locaties waar je het warm van krijgt!

Winterkamperen met je caravan of camper

Inspiratie voor de mooiste kampeerlocaties in de winter

Zie jij jezelf nog niet direct kamperen in de winter? Denk je dan eens het volgende in: prachtige uitzichten op besneeuwde dorpjes, bevroren dauw op de bomen, warme chocolademelk in je camper of caravan, heerlijk uit eten bij kaarslicht, genieten van een winterzonnetje en marshmallows roosteren op een kampvuur. Winterkamperen kan heel knus en gezellig zijn! Met de juiste voorzieningen in je camper of caravan is kamperen in alle seizoenen mogelijk. Wij geven je alvast wat inspiratie voor de mooiste kampeerlocaties in de winter!

Winterkamperen tijdens je skivakantie

Bij een skivakantie denk je er misschien niet aan om te gaan kamperen, maar toch is dit zeker een goede optie! In Oostenrijk heb je bijvoorbeeld keuze uit prachtige campings in de wintersportgebieden. Jouw camper of caravan is na een lange dag op de piste een heerlijke rustplek, die van alle gemakken is voorzien. Er is bovendien genoeg plek voor alle bagage die je anders in een dakkoffer of achterbak moet zien mee te krijgen!

Bourgondisch genieten in Zuid-Limburg

Ga je liever niet naar het buitenland? Kamperen in Zuid-Limburg is altijd een goed idee, maar zeker ook in de winter! Zuid-Limburg heeft een geweldig, glooiend natuurlandschap en vele gezellige dorpjes. Geniet van de bourgondische cultuur en prachtige uitzichten.

Je kunt hier kiezen uit de mooiste wandel- en fietsroutes die zeker ook op heldere winterdagen de moeite waard zijn. Zoek een mooie camping uit op één van de Limburgse heuvels (keuze genoeg in het laagseizoen) en waan je in het buitenland. Dankzij de korte reisafstand hou je extra tijd over om vakantie te vieren!

Maatwerk & inbouw

Ben jij al klaar voor winterkamperen?

Om comfortabel te kunnen winterkamperen, heeft je camper of caravan een aantal basisvoorzieningen nodig, zoals verwarming en de juiste isolatie. Ben je benieuwd of jouw camper of caravan al geschikt is voor winterkamperen? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden van maatwerk en inbouw? Bij Henk Pen geven we vrijblijvend advies en ben je altijd welkom voor service op maat!

Natuurcamping of kamperen bij de boer

In de winter zijn natuurcampings en kleinschalige boerencampings ook perfect. Waarschijnlijk ben je als winterkampeerder toch niet op zoek naar drukke animatie, gezelschap van veel andere campinggasten of een buitenzwembad. Ideaal is een plek bij een mooi bos, een rivier, de zee of in de duinen. Ultiem genieten van de rust, frisse buitenlucht en prachtige natuur.

Met een camper of caravan heb jij je eigen voorzieningen grotendeels al geregeld. Bovendien ben je met je de fiets, auto of camper ook zo in een gezellig centrum als je op zoek bent naar wat afwisseling!

Stadscamping

Zie je jezelf in dit seizoen niet buiten wandelen, sporten of een vuurtje stoken? Dan kun je vanuit je standplaats op een stadscamping gemakkelijk je dag vullen met winkelen, hapjes en drankjes in gezellige restaurants en cafés, een bioscoop- of museumbezoek of een fijn concert. Zo gebruik je je camper of caravan als voordelig alternatief op een duur hotel in de stad en als fijne plek om even bij te tanken van het bruisende stadsleven.