Experts in schadeherstel voor jouw camper of caravan

Laat de schade aan jouw camper of caravan herstellen

Het herstellen van je schade door professionals bij Henk Pen

Je kunt bij Henk Pen terecht voor professionele reparatie van jouw caravan of camper. Met ervaren en goed opgeleide vakmensen, moderne materialen en de nieuwste technieken herstellen wij in onze werkplaats de schade aan jouw kampeervoertuig. Veiligheid en kwaliteit staan bij ons centraal!

Ontdek de diverse werkzaamheden!

Heb je schade aan je camper of caravan? Dan staat het team van Henk Pen altijd voor je klaar! Onze medewerkers zijn erkende vakmensen, gecertificeerd door BOVAG en Omnia. Hierdoor kunnen wij je de best mogelijke service bieden en kunnen wij je optimaal tot dienst zijn.

Bekijk hiernaast welke werkzaamheden voor het schadeherstel voor jouw camper of caravan Henk Pen aanbiedt.

Om de schade op te nemen, maken wij een calculatie. Hiervoor brengen wij een bedrag van €135,00 in rekening. Als de reparatie vervolgens in onze eigen werkplaats wordt uitgevoerd, worden deze kosten weer terugbetaald.

 
Vlakke plaatherstel

Met de reparatiemethode genaamd ‘vlakke plaatherstel’ kunnen beschadigingen aan vlakke aluminium of polyester platen uitstekend worden hersteld.

Dit betekent dat het beschadigde stuk wordt gerepareerd en in de juiste kleur wordt gespoten, in plaats van dat er grote plaatdelen worden vervangen. Deze methode kan worden toegepast op het dak, de zijwanden en deuren van een caravan of camper.

Constructieherstel

Bij caravans en campers is de opbouw en het onderstel van groot belang. De opbouw moet licht genoeg zijn om het trekkende voertuig niet te overbelasten, maar tegelijkertijd ook sterk genoeg om zware belastingen te kunnen dragen.

Bij Henk Pen staat het herstel van schade aan zowel de opbouw als het onderstel altijd in het teken van het herstellen van de oorspronkelijke gewichts- en veiligheidsspecificaties. Met uitgebreide ervaring en regelmatige bijscholing zijn de specialisten van Henk Pen altijd bij de tijd.

Profile repair

Onze experts van profile repair herstellen schade aan jouw caravan of camper met een speciale mal die dezelfde structuur heeft als het plaatwerk van de wand. Eerst wordt de beschadiging opgevuld met speciaal vulmiddel. Dan wordt de mal op het vulmiddel geplaatst en vacuüm gezogen.

Zo krijgt de wand zijn oorspronkelijke structuur terug.
Als het vulmiddel is uitgehard, wordt de gerepareerde plek behandeld, in de juiste kleur gespoten, eventueel afgewerkt met een rand en voorzien van een nieuwe streep.

GFK-polyester herstel

Als jouw camper of caravan schade heeft aan de polyester zijwand, dan kijken we eerst wat er precies beschadigd is. We controleren bijvoorbeeld of de isolatie ook beschadigd is.

Onze experts zorgen er vervolgens voor dat de zijwand op maat wordt gemaakt en gespoten, zodat de kleur perfect overeenkomt met de rest van het kampeervoertuig. We zorgen er altijd voor dat de kleuren matchen met de originele kleur van jouw camper of caravan.

Hagelschade

Het kan voorkomen dat je camper of caravan schade oploopt door hagel, zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen.

Het is mogelijk dat je op het ene moment geniet van de zon, maar enkele momenten later getroffen wordt door flinke hagelstenen. Wanneer je kleine deukjes opmerkt op het dak of de zijwanden, is het raadzaam om direct met Henk Pen contact op te nemen voor de mogelijkheden voor het oplossen van de schade.

Spot repair

Spot repair is een methode om kleine beschadigingen of krassen te herstellen door alleen het beschadigde gedeelte lokaal te spuiten. Op deze manier hoef je niet hele delen te laten spuiten.

Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten in vergelijking met traditioneel herstel. Spot repair is daarom een snelle en voordelige reparatiemethode.

Krasverwijdering ramen

Als je met je caravan of camper langs een tak rijdt, of de tentstokken zijn ertegenaan gekomen, kan er een kras in het raam zijn ontstaan. Gelukkig kunnen we de kras bijna altijd wegpoetsen, tenzij hij heel diep is.

We schuren de kras op met heel fijn schuurpapier totdat hij bijna niet meer te zien is en polijsten hem dan. Het voordeel is dus dat je raam (waarschijnlijk) niet helemaal vervangen hoeft te worden als je het bij ons laat repareren!

Interieurherstel

Bij een aanrijding, klapband of waterlekkage kunnen binnenwandplaten, interieurplaten en plafondplaten beschadigd raken. Om de kwaliteit van je caravan of camper te waarborgen, is professionele reparatie nodig. Bij Henk Pen kunnen deze schades uitstekend hersteld worden.

Zelfs als originele onderdelen niet meer leverbaar zijn, gaan de monteurs aan de slag om de schades te herstellen. Ook schades aan aanrecht- en tafelbladen of wand- en plafonddelen, kunnen vaak hersteld worden zonder dat deze vernieuwd hoeven te worden.

Kunststofherstel

Kunststof onderdelen kunnen meestal goed gerepareerd worden. Dit gebeurt door het lassen van kunststoffen, wat lijkt op het lassen van plaatstaal. Bij scheuren worden er roestvrijstalen krammen in de kunststof gesmolten om het sterker te maken.

Daarna wordt het oppervlak weer glad gemaakt en in de juiste kleur gespoten. Deze methode wordt gebruikt voor bijvoorbeeld voorkanten, achterkanten, bumpers en disselbakken.

SAMENWERKINGEN & PARTNERS

OMNIA schadeherstel bij Henk Pen

Bij Henk Pen werken we in onze werkplaats volgens de strikte richtlijnen van Omnia Schadeherstel. Als jouw caravan of camper schade heeft opgelopen tijdens je vakantie, breng deze dan langs bij ons en we zullen het vakkundig repareren.

Omnia Schadeherstel staat bekend om het gebruik van de beste materialen en moderne technieken.

Daarnaast staan kwaliteit en veiligheid altijd centraal tijdens de reparatie van jouw voertuig. Bij ons krijg je vier jaar garantie op grootschalig schadeherstel en zelfs tien jaar garantie op Profile Repair.

De voordelen van schadeherstel bij ons

BOVAG garantie

BOVAG garantie op jouw schade betekent dat je kunt rekenen op kwalitatief hoogwaardige reparatie en uitstekende service.

Originele onderdelen

Het gebruik van originele onderdelen zorgt voor een optimale werking van jouw caravan of camper.

Gespecialiseerde monteurs

Onze monteurs zijn ervaren en grondig opgeleid in het herstellen van camper- en caravanschades, zodat je snel weer zorgeloos en veilig op pad kunt.

Duurzame werkwijze

Wij streven naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen en methoden, en zorgen voor verantwoord afvalbeheer. Ook bij schadeherstel!

Stappenplan voor het herstellen van schade aan jouw camper/caravan.

Stap 1: Meld de schade bij je verzekeraar of tussenpersoon

Zorg ervoor dat je het ingevulde schadeformulier bij de hand hebt wanneer je contact opneemt met je verzekeraar om schade aan je caravan of camper te melden.

Stap 2: Maak een afspraak bij ons voor een intake

Maak vervolgens een afspraak met ons voor een intake. We zullen hierbij de schade bespreken, en de levertijd van onderdelen opvragen. We vragen je vervolgens om een akte van cessie te ondertekenen. Hiermee geef je ons toestemming de schade exclusief te mogen herstellen. Ook kunnen wij de facturen eenvoudig declareren bij jouw verzekeraar. Dit scheelt je een hoop administratie!

Stap 3: Beoordeling van de calculatie

We maken een calculatie van de benodigde werkzaamheden en verwachte kosten. Deze sturen wij door aan de verzekeringsmaatschappij. Zij bepalen of er nog een expert komt meekijken die ons schaderapport beoordeeld. Het kan dus zijn dat er nog een extra afspraak nodig is om jouw camper of caravan te beoordelen.

Stap 4: Het herstellen van de schade

Gaat de verzekeringsmaatschappij akkoord? Dan bestellen we alle benodigde onderdelen. Zodra deze binnen zijn nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen voor het herstellen van de schade. Alles weer in orde? Dan wassen we je camper of caravan tot slot grondig met onze reinigingsservice. Natuurlijk ontvang je bericht wanneer je je camper of caravan weer kunt komen ophalen.

SAMENWERKINGEN & PARTNERS

Verzekering & schadeherstel

Bij ons draait alles om samenwerkingen en partnerschappen die de kwaliteit van onze werkplaats versterken.

Heb je nog vragen over schadeherstel, of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

Naam
Adres
Soort voertuig(Vereist)