Voorkom pech en geniet zorgeloos van je vakantie

Geef je caravan de beste onderhoudsbeurt!

Verschillende onderhoudsbeurten voor jouw caravan

Bij Henk Pen kun je terecht voor verschillende soorten onderhoudsbeurten voor jouw caravan, zodat je veilig en zonder zorgen op pad kunt gaan. Onze ervaren monteurs voeren alle werkzaamheden uit volgens de hoogste normen. Vertrouw op ons voor het onderhoud van uw caravan en geniet van een zorgeloze vakantie!

Grote BOVAG onderhoudsbeurt

Tijdens deze grondige inspectie worden alle belangrijke onderdelen van je caravan nauwkeurig gecontroleerd en eventuele gebreken verholpen. Hierbij kun je denken aan het vervangen van filters, het nakijken van de remmen, het controleren van de gasinstallatie en meer. Door deze professionele aanpak ben je verzekerd van een caravan die veilig de weg op kan. 

Kleine BOVAG onderhoudsbeurt

Een kleine BOVAG onderhoudsbeurt is een belangrijk periodiek onderhoud voor je caravan. Tijdens deze beurt wordt er gecontroleerd of alle belangrijke onderdelen nog goed werken en worden ze indien nodig vervangen of gerepareerd. Zo wordt onder andere gekeken naar de bandenspanning, remmen, verlichting, gasinstallatie en het vochtgehalte van de caravan. 

Vochtmeting

Een vochtmeting bij een caravan is een onderzoek naar de vochtigheidsgraad van de caravan. Dit wordt gedaan om te bepalen of er vochtproblemen zijn in de caravan, zoals lekkages of vochtplekken. Vochtproblemen kunnen ernstige schade aan de caravan veroorzaken en zelfs de gezondheid van de gebruikers aantasten door de groei van schimmels en bacteriën. 

WATERDICHTHEIDSGARANTIE

Wist je dat…

de vochtmeting door verschillende fabrikanten verplicht wordt gesteld om de waterdichtheidsgarantie te behouden? De vochtmeting moet daarbij minimaal één keer per jaar plaatsvinden.

AOP-check

Als je op vakantie gaat met jouw caravan, is het belangrijk dat je je geen zorgen hoeft te maken over onverwachte problemen onderweg. Zo voorkom je onnodige schade aan jouw voertuig en kun je met een gerust hart op reis.

Bij Henk Pen kun je de AOP-check laten uitvoeren, hierbij worden de banden gecontroleerd en hervuld met stikstof, de wielbouten opnieuw aangetrokken en controleren we of de buitenverlichting werkt.

Wist je dat?

Jouw caravan om de twee jaar een BOVAG onderhoudsbeurt nodig heeft?

Je verzekeringsmaatschappij stelt onderhoud aan je caravan verplicht. Als je schade hebt en dit komt door achterstallig caravan onderhoud, dan vergoedt je verzekeringsmaatschappij mogelijk niet alle geleden schade. Daarom raden wij aan om elke twee jaar een BOVAG onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo weet je zeker dat je caravan in goede conditie blijft! 

Remmentest

Bij een remmentest controleren we of de remmen van de caravan goed functioneren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de remkracht, de remvertraging en de slijtage van de remmen.  

Heb je nog vragen over caravanonderhoud of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

 

Naam
Adres
Soort voertuig(Vereist)