HENK PEN WERKPLAATS

Waarom heeft mijn camper een APK-keuring nodig?

Met een Algemene Periodieke Keuring kunnen vroegtijdig mankementen aan jouw camper worden opgespoord. Hierbij wordt gekeken naar veiligheid, het milieu en de registratie van uw voertuig. Deze keuringen worden enkel gedaan door RWD-erkende APK-bedrijven. Je kunt uiteraard bij Henk Pen terecht voor een APK-keuring. 

APK controlepunten

Een APK-keuring is niet alleen nodig wanneer je geregeld op pad gaat met je camper, het is ook verplicht als je niet reist. Bij het niet kunnen tonen van een geldig APK-rapport kun je in veel Europese landen een boete krijgen. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid dat je onverzekerd bent bij een ongeluk. Bewaar het keuringsrapport dus goed en zorg dat je het altijd bij de hand hebt als je op pad gaat met jouw camper. Afhankelijk van de registratie en het gewicht van jouw voertuig wordt de keuringsperiode bepaald.

GewichtEerste inschrijvingType camperPeriodieke keuring
3.500kg of minder (APK 2)Na 1 januari 2005Benzine en/of elektromotor*1e APK na 4 jaar
*2e en 3e APK na 2 jaar
*daarna elk jaar
Diesel, gas of anders*1e APK na 3 jaar
*daarna elk jaar
Voor 1 januari 2005Alle soorten*1e APK na 3 jaar
*daarna elk jaar
30 jaar of ouderAlle soorten*APK eens per 2 jaar
Voor 1 januari 1960Alle soorten*geen APK nodig
Meer dan 3.500kg (APK 1)Na 1 januari 1960Alle soorten*elk jaar
Voor 1 januari 1960Alle soorten*geen APK nodig

De controle van mijn camper bij Henk Pen

HENK PEN WERKPLAATS

Henk Pen is een door de RWD-erkend APK-bedrijf. Dat wil zeggen dat jouw camper APK-gekeurd kan worden bij Henk Pen. Uiteraard is het prettig als jouw voertuig door de keuring heen komt en je direct op pad kunt. Helaas is het niet altijd het geval dat een camper vlekkeloos door de keuring heen komt. Om een hoop gedoe te voorkomen en je een maximale service te bieden, kan een APK en onderhoudsbeurt gecombineerd worden als je voorkeur daar naar uit gaat. Je camper wordt tiptop in orde gemaakt en kan direct na de keuring weer veilig de weg op!

De kosten van een APK-keuring zijn afhankelijk van het feit of je een diesel- of benzine-camper rijdt. Voor een voertuig op basis van een benzinetank geldt een prijs van €49,00. Voor een camper op dieselbasis wordt er een meerprijs van €30,00 euro gerekend. Heb je verdere vragen over een APK-keuring bij Henk Pen dan kun je ons bereiken op ons telefoonnummer 053-2000875. Uiteraard kunt je ook met onze medewerkers spreken via de online chat op onze website! Of vul het aanvraagformulier hieronder in.

Contactformulier werkplaats

Naam
Adres
Soort voertuig(Vereist)