Hoe plan je een roadtrip met een nieuwe camper?

Het plannen van een roadtrip met een nieuwe camper kun je het best in twee gedeelten doen. Naast het uitstippelen van de route en het uitzoeken van verblijfplaatsen is ook de controle en het klaarmaken van de camper van groot belang. Lees in deze blog alles over de voorbereiding van een roadtrip met een mogelijk nog te kopen nieuwe camper.

Wat voor roadtrip ga je maken met de nieuwe camper?

Allereerst is het alvast handig om voor jezelf enigszins duidelijk te hebben van wat voor vakanties je houdt. Ben je meer van het verkennen? Of lig je liever relaxt aan het strand? Je hoeft nog niet uw gehele reisplan klaar te hebben, maar het helpt al een beetje als je weet waar je aan toe bent. Niet elke camper is hetzelfde en daarbij is het wellicht al handig om rekening met de omstandigheden te houden. Uiteraard worden campers tegenwoordig zo ontworpen dat ze tegen allerlei weersomstandigheden bestendig zijn. Toch is het bijvoorbeeld niet voor de hand liggend om een nieuwe camper aan te schaffen waarbij de meeste huishoudelijke taakjes buiten plaatsvinden als je graag de kou opzoekt. Houdt er onder meer rekening mee dat je in een kouder gebied meer tijd binnen in je camper doorbrengt.

Kies je ervoor om de zon op te zoeken? Dan is het voor de hand liggend om een nieuwe camper aan te schaffen met een luifel. Zo kun je heerlijk buiten zitten en heb je niet teveel last van de zon. Daarnaast is het bij lekker weer minder belangrijk dat je veel zitruimte hebt in je camper. Wat ook weer eens positief uit zou kunnen pakken voor je budget. Als je niet zeker weet welke camper het beste past bij je plannen dan kun je je vraag nog altijd bij een van onze verkopers neerleggen. Wij weten precies welke (nieuwe) camper bij joue wensen aansluit. Ben je van de wisselende vakanties? Dan is het ook mogelijk om een camper te huren bij Henk Pen. Zo zit je niet vast aan een bepaald model en kun je precies de camper huren die bij uw wensen en vakantieplannen past.

De planning maken

Het reisgedeelte van het plannen van een roadtrip met de nieuwe camper is altijd het leukst. Of je nu het zonnetje opzoekt of de bergen induikt, een vakantie uitstippelen behoort voor ons in ieder geval tot een van onze favoriete bezigheden. Zie je Kroatië of Montenegro wel zitten? Doe dan alvast wat inspiratie op via onze blog over de Balkan. Wie weet zit je over enkele maanden wel aan de prachtige robuuste kust nabij Dubrovnik.

Maar waar moet je nu op letten bij het uitstippelen van een roadtrip? Allereerst is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels in het te bezoeken land. Wat zijn de maximale toegestane afmetingen van een camper? Hoe hard mag je waar rijden? En hoe zijn de standplaatsen van campers ingericht? Allemaal zaken om je voorafgaand aan een vakantie goed over in te lezen. Ook moet je zorgen dat je paspoort en papieren goed in orde zijn voordat je vertrekt. Heb je dat op orde dan kun je beginnen aan het echte werk. Stel voor jezelf van te voren vast hoeveel kilometer je per dag wilt afleggen. Zo kom je niet voor een vervelende lange rit te staan. Daarnaast is het gemakkelijker om een geschikte standplaats te vinden. Houdt daarbij ook rekening mee met het kostenplaatje. Stel een maximumbudget op en bekijk waarbinnen je een heerlijke vakantie kunt organiseren.

Tenslotte is het wellicht ook al leuk om voor jezelf op de route naar de verblijfplaatsen wat hotspots aan te stippen. Zoek op Google naar bepaalde mooie plekken per te bezoeken land. Wie weet kom je wel in de buurt! Uiteraard raden wij je aan om tijdens het plannen een roadtrip met je nieuwe camper ook een goede verzekering af te sluiten. Gaat er onderweg wat stuk aan je camper, dan weet je ook zeker dat je op tijd door vakkundige mensen wordt geholpen.

Het checken van uw nieuwe camper

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je camper nog een keer goed na te lopen. Heb je alle benodigde reserveonderdelen bij? Zijn de papieren op orde? En is de camper voldoende gecheckt op mogelijke mankementen? Er is niks zo belangrijk dan dat je met een gerust hart op pad kunt. Daarna begint de reis. Of je het nu ver buiten de landsgrenzen zoekt of juist dichtbij huis houdt, vergeet vooral niet te genieten. Voor je het weet zit de roadtrip erop en kun je alweer wegdromen bij je volgende camperuitje!

Voor een compleet aanbod aan nieuwe campers bij Henk Pen klik je op deze link! Wij zien je graag eens langskomen in onze showroom. Dan nemen we samen met je, al je wensen door en zoeken wij naar de meest geschikte camper voor jouw tripje!